Ένα μικρό θαύμα είναι η γέννηση της Άβα. Η μητέρα της, Άντζελα, που εργάζεται σε πνευμονολογική κλινική αμερικανικού νοσοκομείου κόλλησε τον κορονοϊό λίγες μέρες πριν γεννήσει. Δεν ξέρει πως συνέβη, καθώς ήταν στο σπίτι της με άδεια αρκετές μέρες πριν.

Όλα ξεκίνησαν από έναν επίμονο βήχα, μετά ανέβασε πυρετό και πήγε στο νοσοκομείο. Έκανε το τεστ για τον κορονοϊό και πριν καν βγει θετικό, είχε σοβαρή δύσπνοια.

Η 27χρονη Άντζελα ήταν στην 34η εβδομάδα της κύησης. Οι γιατροί της συνέστησαν να την βάλλουν σε τεχνητό κώμα. “Ως φυσιοθεραπεύτρια εξειδικευμένη σε ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα, ήξερα ότι με τόση δυσχέρεια στη αναπνοή, δεν θα τα έβγαζα πέρα. Ήμουν τόσο άρρωστη που πάλευα να επιβιώσω”.

Ενώ ήταν σε τεχνητό κώμα, οι γιατροί ζήτησαν την άδεια του άντρα της για να προκαλέσουν τεχνητούς πόνους, ώστε να γεννηθεί το μωρό και να έχουν περισσότερο χώρο οι πνεύμονές της Άντζελα.

BABY EVA

Την 1η Απριλίου ήρθε στον κόσμο η Άβα. Μέχρι τις 5 Απριλίου, η Άντζελα ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά ένα 24ωρο αργότερα άρχισε να βελτιώνεται και βγήκε από την εντατική. Η Άννα επέστρεψε στο σπίτι της, όπου την περίμενε η άλλη της κόρη Έμιλι, που είναι 11 μηνών και ο σύζυγός της. Φοράει μάσκα και πλένει καλά τα χέρια της όποτε πλησιάζει την κορούλα της και τον άντρα της.

Η νεογέννητη Άβα θα παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι να είναι σίγουροι οι γιατροί ότι δεν θα βγει θετικό και το δεύτερο τεστ για τον κορονοϊό.

ANGELA

Ο Θεός έκανε το θαύμα του και βγήκαμε υγιείς κι εγώ κι η κορούλα μου από όλο αυτό”, είπε η Άντζελα που περιμένει τώρα να σφίξει στην αγκαλιά της τη μικρή Άβα. 

Μπορείτε να δείτε την Άντζελα να μιλάει για το δικό της θαύμα, εδώ:

https://edition.cnn.com/2020/04/14/health/birth-under-coronavirus-coma-trnd/index.html?utm_term=link&utm_source=twCNNi&utm_medium=social&utm_content=2020-04-15T06%3A44%3A07