Στο Βρετανικό κοινοβούλιο έφθασε το θέμα της ενδομητρίωσης και ξεκινούν οι ακροάσεις σε ειδική επιτροπή. Ασθενείς με ενδομητρίωση και γιατροί θα μιλήσουν για την μυστηριώδη αυτή ασθένεια από την οποία πάσχει η μία στις δέκα γυναίκες.

Στόχος της επιτροπής που ονομάζεται All Parliamentary Group for Endometriosis είναι να βρεθούν τρόποι ώστε να αυξηθούν τα ποσοστά διάγνωσης, αλλά και να βελτιωθεί η περίθαλψη των γυναικών που πάσχουν από ενδομητρίωση. Σε πολλές περιπτώσεις η διάγνωση της ασθένειας καθυστερεί από 7 εώς 12 χρόνια μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

Μπορείτε να διαβάσετε το ενδιαφέρον άρθρο του BBC με τίτλο “Επιτέλους πιστεύουν τις γυναίκες με ενδομητρίωση” το οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων στην περίπτωση μίας ποινικολόγου στη Βρετανία, που αναγκάστηκε να αλλάξει καριέρα εξαιτίας του χρόνιου, εντονότατου πόνου της ενδομητρίωσης, που δεν της επέτρεπε να στέκεται όρθια στο δικαστήριο, αλλά και μίας παρουσιάστριας του BBC που πέρασε 20 ολόκληρα χρόνια παίρνοντας ισχυρά παυσίπονα, επειδή δεν είχε γίνει διάγνωστη της ενδομητρίωσης.

https://www.bbc.com/news/uk-england-beds-bucks-herts-51708887